Компьютерный форум NoWa.cc Здесь может быть Ваша реклама
Правила Форума
редакция от 22.06.2020
Форум .::NoWa.cc::.
Вернуться   Компьютерный форум NoWa.cc > Общий > Что ожидает человечество и почему ? > Религии, верования, учения и Путь к Богу

Уважаемые пользователи nowa.cc. Мы работаем для вас более 20 лет и сейчас вынуждены просить о финансовой помощи по оплате за сервер.
Окажите посильную поддержку, мы очень надеемся на вас. Реквизиты для переводов ниже.
Webmoney Webmoney WMZ: Z021474945171 Webmoney WME: E159284508897 Webmoney WMUSDT: T206853643180
Кошелёк для вашей помощи YooMoney 4100117770549562
YooMoney Спасибо за поддержку!

Закрытая тема

Опции темы Опции просмотра Language
Старый 27.01.2020, 23:24   #1231
мсф55
Старожил

Цитата:
Сообщение от екатарина Посмотреть сообщение
Да ли би то значило да се некад распадао вековима, а САД у секундама... Мени је то онако научни изазов

пишите подробнее я не могу догадаться что вы имеете в виду. у разных изтопов имеются разные периоды полураспада и они не зависят от географического расположения. возраст земли, как пишут, оценивается на основании свинец-свинцового метода (https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...82%D0%BE%D0%B4)

Добавлено через 1 минуту
Цитата:
Млађа сам од вас коју годину, мање знања искуства и учена сам да ценим старије. Ок?

пишите подробнее и желательно со ссылками на источники... не экономте буквы и слова...
мсф55 вне форума

Вверх
Здесь может быть Ваша реклама
Здесь может быть Ваша реклама

Реклама: Заходите на сайт MebelStol.ru: стол журнальный квадратный - отличные цены и большой выбор!Клапан КПС-1(60)-В-НО-MB(220)-1000х10003D печать фигурокНагреватель EH/CAUF 800-9,0/3 ShuftЗаходите на сайт MebelStol.ru: стул венский с подлокотниками - отличные цены и большой выбор!

Старый 28.01.2020, 12:07   #1232
екатарина
Постоялец

И ја се слажем са Дарвином да требамо доћи до Истине (што јесте Гопод наш)...тако да нећу навијати ни за шта, него ето причамо, раскривамо недоумице. У питању је овај човек и његова теорија на коју се позивају креационисти.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_V._Gentry

ово је одговор званичне науке :

http://apps.usd.edu/esci/creation/ag...ium_halos.html

Ја ту ништа не разумем, само ми је занимљива идеја коју је изнео. Па шта Ви као физичар мислите о томе?

Ти креационисти имају баш пуно "проналазака", закључка... занимљиво је да се мало прочита... само мене то мрзи и не занима ме толико. Било ми је занимљиво док сам била школарац...сада сам искрено "прерасла" науку. Другачије гледам на те аксиоме. Некад сам мислила да је све тако како смо учили у школи, сад схватам да човек мора мало више да шири видике и да једноставно почне подривати ауторитете који су засели и довели до тога да не можемо да напредујемо.

А што се тиче те асиметрије материје и антиматерије.. тај међупростор...може ли се манипулисати тиме?

Добавлено через 3 минуты
Чула сам за неку теорију таласне генетике... неки Рус је то проучавао, Петар Гарјајев.

Шта знате и мислите о томе?

ПС: почела сам да читам ту књигу "Исус то није рекао"..па кад завршим ћу рећи закључак.

Што се тиче оне идеје кардиолога...мене то подсећа на онај црвени аутомобил што сте спомињали....мислим да резултати нису валидни...ако се не слажете самном, можемо продискутовати.

Последний раз редактировалось екатарина; 28.01.2020 в 12:10..
екатарина вне форума

Вверх
Старый 28.01.2020, 19:17   #1233
мсф55
Старожил

Цитата:
Ја ту ништа не разумем, само ми је занимљива идеја коју је изнео. Па шта Ви као физичар мислите о томе?

возраст солнца и солнечной системы оценивается разными методами и если один из них показывает значительно отличающееся значение то он подвергается дополнительному анализу. и в принципе по вашей ссылке критика тоже имеется. я ни разу не физик и не геолог и поэтому принимаю сторону более всесторонне обоснованную - то есть возраст 4.5 млрд. лет

Добавлено через 9 минут
Цитата:
може ли се манипулисати тиме?

я же говорю я не физик...
Цитата:
Шта знате и мислите о томе?

с моей точки зрения это полная ерунда. днк хранит не свойства организма а белки и для наследование приобретенных признаков требует знание того какой белок как надо изменить и не только его но и множества реглуяционных последовательностей а так же эмбриональное развитие. то есть требуется внести массу очень специфичных изменений в самые разные структуры днк. а таких "знаний" в природе не обнаружено...
мсф55 вне форума

Вверх
Старый 29.01.2020, 11:32   #1234
екатарина
Постоялец

Ув. мсф ... слаби сте Ви неки сатаниста кад не знате основе сатанизма
Манипулисање простором антиматерије и материје (главно ћири-бу ћири-ба)
Психогено оружје и неуролингвално програмирање... крајње несатанистички од Вас.

Него реците ми који су Вам били мотиви да дођете на форум и на овај оделак религије... Да будете подгузна мува да стално убадате главина или шта ја знам "неки знак" одозго? Као код св Павла.

Држте се, ма нисте Ви лош човек...крајње занимљив...само не хулите на Бога... није лепо.

Добавлено через 1 час 6 минут
Цитата:
Сообщение от мсф55 Посмотреть сообщение
с моей точки зрения это полная ерунда. днк хранит не свойства организма а белки и для наследование приобретенных признаков требует знание того какой белок как надо изменить и не только его но и множества реглуяционных последовательностей а так же эмбриональное развитие. то есть требуется внести массу очень специфичных изменений в самые разные структуры днк. а таких "знаний" в природе не обнаружено...

ево то пише у википедији о таласној генетици

Цитата:
Таласна генетика
Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију
Иди на претрагу

Таласна генетика је најновији покушај да се преиспита хипотеза о настанку живота на Земљи[1], а то значи да се још више приближимо одгонетању главне тајне Универзума. Основно начело таласне генетике је могућност подмлађивања органа без хируршке интервенције, продужетак живота по жељи, што је веома важно за човечанство. Присталице таласне генетике сматрају да је милионима година раније основна информација о настанку живота на Земљи вештачки донесена помоћу космичких излучења. Оснивач ове науке је руски академик Петар Гарјајев.
Садржај

1 Сврха и примена таласне генетике
2 Ајнштајнов експеримент са фотонима
3 Експеримент са икром жабе
4 Експеримент са молекулом ДНК
5 Експеримент са мишевима
6 Референце

Сврха и примена таласне генетике

Идеја таласне генетике је у томе да генетски апарат ствара организам помоћу звучних и електромагнетних таласа различитог опсега, при томе их не прима само споља, него их и сам генерише. Експериментално је доказано да ДНК генерише радио таласе и ласерске зраке који граде информационе холограме, тј. ћелије ембриона примивши таласну информацију стварају неку врсту цртежа који показује где и како треба да расту ноге, очи, нос... Гарјајев: "Ствар је у томе да наш хромозомски апарат и не само наш него и било ког организма је између осталог, структура која емитује светлост различитих таласних дужина, почиње од плаве а завршава се црвеном. " Али ДНК не емитује само светлост, него ласерску светлост тј. кохерентну светлост[2]. Петар Гарјајев,радећи са великим физичарима је доказао да ДНК може да ради као ласер. Сваки биосистем има молекул ДНК (дезоксирибонуклеинска киселина)[3], па чак и најједноставније квази-живе структуре као вируси. Молекул ДНК садржи свега око 35 000 гена. Ген представља део ДНК одговоран за синтезу протеина. Биолози и генетичари не могу да објасне функцију највећег дела ДНК у нашим хромозомима и погрдно га називају "отпад"(јунк). Молекул ДНК у воденом раствору има континуиран звук. Он производи сложену мелодију са музичким изразима који се понављају. Мелодија лепо звучи и интересантна је што је веома занимљив феномен. Када се молекул ДНК озрачи ултразвуком, као што је ултразвучни апарат, уместо сложене мелодије, остане само једна усамљена нота.Током механичких повреда образују се електромагнетни таласи[4] који стварају енергетски фантом. Они могу да униште ДНК, слично као висока температура и ултразвук. Истраживања су показала да ултразвук изазива пад наследног програма и наравно, тада не може да се формира здрав организам. Према академику Петру Гарјајеву запис информација се врши на таласном нивоу, електромагнетним и звучним емесијама. Спољашње електромагнетно окружење нам је неопходно, јер оно ствара својеврсни таласни метаболизам, односно тласну регулацију која долази из Космоса[5]. Наш организам је могуће представити као велико ћелијско друштво, које се састоји од стотину милијарди ћелија. Свака од њих размењује са суседном ћелијом податке о свом стању. Чак и брзина светлости[6] није довољна да би обишла стотине милијарди ћелија, и пренела им све информације. У нашем организму информације између свих ћелија треба да се размене у истом тренутку.
Ајнштајнов експеримент са фотонима
Фотон

Фотон-елементарна честица,квант електромагнетног зрачења.[7] 1935.године 'Алберт Ајнштајн'[8] је са својим ученицима Борисом Подолским и Натханом Росеном,предвидео да ако се два фотона у повезаном стању разлете, и један од њих промени параметре, на пример, налети на нешто,он нестаје,а његова информација се тренутно преноси на други фотон. Један фотон постаје други. Касније је то квантно својство названо телепортација. 1997.године аустријски научници су експериментално доказали да се фотон може телепортовати, тј. тренутно преносити са једног места на друго,уз очување информација.
Експеримент са икром жабе
Космос

Гарјајев:"Постоји једноставни експеримент, са икром жаба, ако је ставите у комору од никла(80%) и челика, ту су створени сви услови за нормалан развој ћелије са једним изузетком: а то је да је спољашње електромагнетно окружење изузетно смањено и деформисано. Постоји само гравитационо поље[9], оно остаје непромењено, а све остало не може проћи. Такви ембриони се претварају у чудовишта. Знате ли зашто? Спољашње електромагнетно окружење је апсолутно неопходно. Оно ствара својеврсни таласни метаболизам, таласну регулацију која долази из Космоса.
Експеримент са молекулом ДНК
Молекул ДНК

Гарјајев: "Ако се молекул ДНК загреје до температуре од 42 степена целзијусова, на којој човек умире, није нам било јасно зашто се то дешава. У том тренутку течни кристал ДНК се топи, тј. наши хромозоми се топе, сама двострука спирала ДНК остаје, а њена течно-кристална стања престају да постоје, и на тај начин се бришу сви програми, који су основа таласне генетике,и човек онда умире."
Експеримент са мишевима
Лабораторијским мишевима су уништили панкреас који производи инсулин. Код њих се појавио дијабетес. Те животиње су могле да преживе највише недељу дана. Тим Петра Гарјајева је предузео обнову уништених органа, користећи сопствени уређај, такозвани модел биокомпјутера, чији је главни део ласер. Са њим је прочитана информација из панкреаса новорођених мишева и пренесена на мишеве који су били у агонији. Пренос је спроведен на растојању од 20 километара. Резултат тога је био да су сви мишеви оздравили. Експерименти показују да се биосистем може контролисати на даљину путем радио таласа, одређеним информацијама.

екатарина вне форума

Вверх
Старый 29.01.2020, 14:51   #1235
екатарина
Постоялец

сачекајте да прође увод...на руском говори човек. Ево и ја сад први пут гледам.

https://www.youtube.com/watch?v=r-CRm9QsWj0

https://www.youtube.com/watch?v=cR4LKUn4Vzw

Не знам какве везе има са темом, али тражимо Истину а Истина је Господ.
екатарина вне форума

Вверх
Старый 29.01.2020, 23:50   #1236
мсф55
Старожил

Цитата:
слаби сте Ви неки сатаниста

я не сатанист а атеист. поэтому я могу оценить дела бога и сатаны глядя со стороны. и я вижу что сатана делат для людей очень много индивидуально искушая почти каждого человека и реализуя это искушение тогда как бог не делает ничего....

Добавлено через 6 минут
Цитата:
ево то пише у википедији о таласној генетици

википедия лишь справочник где легко можно найти информацию почти обо всем. но она не гарантирует правильности этой самой информации. и чего вас так тянет на маргиналов? пересмотрели голливудсуких фильмов?
волновая генетитка - полнейшая чушь... работа генетического аппарата исследована достаточно полно и доказана многочисленными экспериментами. некоторые доказательства вы можете найти даже в ближайшем магазине в виде генно-модифицированных продуктов
научные истины доказываются не на ютубе а в научных журналах. публикуемые там статьи должны соответствовать требованиям предьявляемым к научным публикациям и прорецензированы специалистами в данной области...

Добавлено через 9 минут
Цитата:
не хулите на Бога.

вообще то иисус прощал даже тех кто его казнил. и отнюдь не наказал фому неверующего за его сомнения, а просто предложил ему пощупать свои раны. так что сомневатся в его божественности он вполне позволял в отличии от некоторых верующих....

Последний раз редактировалось мсф55; 30.01.2020 в 00:10..
мсф55 вне форума

Вверх
Старый 30.01.2020, 10:58   #1237
екатарина
Постоялец

Цитата:
я не сатанист а атеист. поэтому я могу оценить дела бога и сатаны глядя со стороны. и я вижу что сатана делат для людей очень много индивидуально искушая почти каждого человека и реализуя это искушение тогда как бог не делает ничего....

Ради и Бог, само је његова промисао дубља и далековиднија од наших простих схватања. Некад смо тужни што нам Господ не услишује жеље,, али то на крају испадне добро и боље него што смо очекивали. јер можда су те наше жеље заправно погубне за нас.

( "Што пожелиш, пажљиво брирај, то се може и догодити")

А што се "владавине" сатане на овом свету тиче...:

"НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ" и "ЋЕРАЋЕМО СЕ ЈОШ"

..то су вам српске народне изреке И у овој конотацији значи да ће Господ на крају извојевати победу.

А на личном нивоу, још два пута да се одрекнете сатане и на "коњу" смо.

Цитата:

вообще то иисус прощал даже тех кто его казнил. и отнюдь не наказал фому неверующего за его сомнения, а просто предложил ему пощупать свои раны. так что сомневатся в его божественности он вполне позволял в отличии от некоторых верующих....

Мислите да вас неко овде за нешто осуђује? ВАс или било кога? Ма Ви сте "наш" ортак

САмо има једно правило...каже грех ће се сваки опростити осим хуле на Светог Духа.
Па је мало тежко то за чути, ако човек ћути испада да се прећутно слаже..а опет због љубави према ближњем...не знам..пробајте разумети.

Добавлено через 17 минут
Цитата:

Добавлено через 6 минут

википедия лишь справочник где легко можно найти информацию почти обо всем. но она не гарантирует правильности этой самой информации. и чего вас так тянет на маргиналов? пересмотрели голливудсуких фильмов?
волновая генетитка - полнейшая чушь... работа генетического аппарата исследована достаточно полно и доказана многочисленными экспериментами. некоторые доказательства вы можете найти даже в ближайшем магазине в виде генно-модифицированных продуктов
научные истины доказываются не на ютубе а в научных журналах. публикуемые там статьи должны соответствовать требованиям предьявляемым к научным публикациям и прорецензированы специалистами в данной области...

Откуд знам, то је "ваш" човек. Рус

"ми" - ЕУропејци испирамо сапуницом срце да не би имало ни једну ћелијицу која би могла да изазове одбацивање транспланта. Остане само скелет.
Мислите да то није исто толико луда идеја?

Последний раз редактировалось екатарина; 30.01.2020 в 10:43..
екатарина вне форума

Вверх
Старый 30.01.2020, 23:43   #1238
мсф55
Старожил

Цитата:
Господ на крају извојевати победу.

пусть сначала победит а то вся библейская история - это история непрерывных поражений бога в борьбе с сатаной

Добавлено через 5 минут
Цитата:
Мислите да вас неко овде за нешто осуђује?

ага
Цитата:
Откуд знам, то је "ваш" човек. Рус

наука она не имеет национальности потому как природа на всех одна... поэтому если дурак русский то он все равно дурак...
Цитата:
"ми" - ЕУропејци испирамо сапуницом срце да не би имало ни једну ћелијицу која би могла да изазове одбацивање транспланта. Остане само скелет.
Мислите да то није исто толико луда идеја?

понять это я не смог. но вообще то на всякий случай не советую обмывать сердце мыльной водой . и спиртом тоже... да и костей в сердце нет...
мсф55 вне форума

Вверх
Старый 31.01.2020, 00:38   #1239
екатарина
Постоялец

Е пробаћу сутра да нађем снимак... Изненадиће се

https://guardianlv.com/2014/04/ghost...e-in-medicine/

Последний раз редактировалось екатарина; 31.01.2020 в 01:15..
екатарина вне форума

Вверх
Старый 31.01.2020, 12:19   #1240
екатарина
Постоялец

Цитата:

ага

Зашто тако мислите? Ја се само мало шалим.
екатарина вне форума

Вверх
Старый 31.01.2020, 18:42   #1241
мсф55
Старожил

Цитата:
Е пробаћу сутра да нађем снимак... Изненадиће се

ну во первых это не работает это лишь занятная история для обывателей. у нас это делалось в лаборатории лет 10 назад. очистить то от клеток можно а вот установить новые нет и вряд ли такая возможность когда либо появится. ведь это как пытатся отремонтироват телефон вынув из него все старые детальки и засыпав туда горсточку похожих новых. и не понятно почему на это надо молится? тут работать надо...
а вообще как вы считаете нужны ли богу ваши молитвы а если нужны то зачем?
Цитата:
Ја се само мало шалим.

может быть но в нашем законодательстве есть закон запрещающий травмировать ваши нежные души... а у вас в сербии есть такой закон?

Последний раз редактировалось мсф55; 31.01.2020 в 18:49..
мсф55 вне форума

Вверх
Старый 31.01.2020, 21:32   #1242
екатарина
Постоялец

Зашто бисте ви желели да повредите моју нежну душу. Ја не живим у србији
екатарина вне форума

Вверх
Старый 31.01.2020, 23:22   #1243
мсф55
Старожил

Цитата:
Зашто бисте ви желели да повредите моју нежну душу.

я конечно не хочу ее ранить ни в коем разе. но я материалист и могу сказать что то материалистическое
мсф55 вне форума

Вверх
Старый 01.02.2020, 09:27   #1244
екатарина
Постоялец

Моја земља је поносна и способна и враћа своје дугове! И спроводе се закони у потпуности.
екатарина вне форума

Вверх
Старый 03.02.2020, 11:36   #1245
екатарина
Постоялец

Цитата:
а вообще как вы считаете нужны ли богу ваши молитвы а если нужны то зачем?

Потребна је мени и људима око мене. А молитве светаца су потребне целом свету.
А ако су и потребне Господу моје молитве то је зато што жели да се сви спасу.

Спас човечанства зависи од количине побожних, молитвених људи који се налазе на том свету, граду, држави, континенту...

Ја нисам побожна и молитвена. Јако сам лења и просто речено грешна. Тако да моје молитве мало коме могу да помогну, осим мени самој... то је одговор ако питате конкретно за мене...
екатарина вне форума

Вверх
Закрытая тема