Показать сообщение отдельно
Старый 19.02.2020, 11:05   #718
екатарина
Постоялец

Цитата:
Сообщение от glavin Посмотреть сообщение
. Любовь божественную он заменил любовью человеческой, вершиной которой стало толерантное отношение к греху по принципу: если любите человека, должны любить и его греховные дела.

Ја сам изгледа пуно толерантна према туђим гресима, зато што вероваатно нисам превише мудра. Дозвољавам да се неко руга Цркви, све само да не одбацим човека као образ Божији, као његову креацију. Некад помислим да не могу сама да престанем чинити грехе. "Други закон делује у телу мојему, и радим оно што не желим" . Тако да нпр. кад неко тако хули на Господа ја му то толеришем- вероватно није паметно...али тражим оправдања свакому. Те не зна шта чини, те никад није имао шансу да спозна православље, шта ако га и ја одбацим. Кад неко тако ушета у наше животе, да ли имамо одговорност према њему и Господу који га је нама послао. Размишљам пуно и не налазим неко конкретно решење, осим те толеранције. АЛи треба одрешито рећи нема шта. Не вређај нешто што не разумеш и што растужује мене као верника. Моју цркву, Гопспода. КО зна зашто је неко такав какав је. Немамо исти изор информација, просто то.

Цитата:
Сообщение от glavin Посмотреть сообщение
. К несчастью многие поклонятся ему, и даже православный патриарх по пророчествам приедет на коронацию, но когда увидит, что у него вместо ногтей когти, возмутится и за это его убьют.

можда тај антихрист буде на крају и жена..какво је време дошло..не шалим се, просто размишљам.
Цитата:
комерсант

Пуно је тога у нашој Цркви нажалост. У светој земљи је име за проскомидију један еврић по имену...нико не жели више да се моли ни за кога.МАнастири омејавају број имена за проскомидију. Владике терају монахиње и монахе да праве тинктуре и креме не би ли зарадили за порезе.

Туга једна голема.

У моје време кад је свештеник долазио да освешта дом, морали смо да га јуримо по згради да му дамо који прилог...бежао је и није хтео да прими. А сад ценовници за све и свашта. Постали смо као латини.
И тако смо се окупили овде на крају века и света да мало пробеседимо...а морамо пазити на сваку реч.

Знате што се тиче тог фајронта..испричаћу вам једну причу. Ја сам правила интернет страницу, тј. преправљала за нашу цркву..и имала сам конфликт у глави зашто мора да буде и на латиници текст. НИсам могла да прихватим то да Срби не знају своје писмо. Али свештеник ме је замолио да буде и опција на латиници. СВе док нисам рекла онако полубесно- полупонизно: Молитвама Вашим нека буде, нисам успевала да оправим тај задатак : кад сам узела благослов решила сам проблем у секундама, не минутима. Ето колико значи благослов свештеника и лепе и чисте мисли. Тако да сам уверена да света тајна свештенства делује. Зато што благослов делује, иако ми је светеник онако мало неозбиљан, млађи од мене.

Али стварно ми није јасно зашто сви желе тај екуменизам. Једно је љубав према другом човеку, а друго је издаја сопствене вере. Ко зна какве инфомације мисле да имају екуменисти. Не треба мешати бабе и жабе, кажу код нас.
екатарина вне форума

Ответить с цитированием Вверх
Сказали спасибо:

Время генерации страницы 0.02299 секунды с 10 запросами